loading...
Web Sait 0291
0291 بازدید : 1488 جمعه 03 بهمن 1393 نظرات (0)

 

چگونه از هدفون برای میکس استفاده کنیم؟
برای هر موزیسینی داشتن یک محیط دارای اکوستیک مناسب و پاسخ فرکانسی فلت بدون سر و صداهای اضافی یک آرزو است اما تا چه اندازه میشود به این محیط دست پیدا کرد؟ خیلی از افراد به هزارو یک دلیل نمی توانند به این مهم دست پیدا کنند شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید کاری را میکس کنید نیمه شب فرا میرسد و شما می مانید و یک پروژه باز و آماده و همسایه هایی که خوابیدند در این جاست که هدفون ها مطرح میشوند و با دانش درست و شناخت توانایی ها و ضعف های این ابزار می توان ان را به یک سلاح مفید تبدیل کرد.

در ابتدا چند توصیه برای خرید هدفون مناسب:

۱-در هنگام خرید هدفون مناسب برای میکس و مسترینگ آخرین چیزی که باید برای شما مهم باشد ظاهر هدفون است کمپانی های مطرح در زمینه هدفون های مناسب میکس که در هر استودیوی حرفه ای حداقل یک عدد از آن ها وجود داردعبارتند از :sennheiser , AKG , Beyerdynamic , Sony و….
۲- به طور کلی دو نوع هدفون میکس وجود دارد:۱- Open یا باز ۲-Close یا بسته
Open یا باز : برای میکس مناسب ترند و در کار طولانی مدت شما را کمتر خسته میکنند.

Close یا بسته : برای رکورد مناسب است به این دلیل که وقتی خواننده جلوی میکروفن قرار می گیرد نیاز به یک هدفون دارد که صدای موسیقی را بشنود اگر هدفون باز باشد صدای موسیقی به داخل میکروفن وارد می شود و این خوب نیست. هدفون های بسته دارای صدای Bass بیشتری هستند.

۳-توجه داشته باشید که همیشه پاسخ فرکانسی فلت یا صاف بهتر است اما در هدفون ها معمولا فرکانس های low end یا در زبان عامیانه خیلی بم را تقویت می کنند به این دلیل که همیشه قضاوت صحیح در مورد صداهای Bass در هدفون کار سخت و دشواری است با تقویت این فرکانس می توانید این محدوده را بهتر و صحیح تر قضاوت کنید همینطور فرکانس های زیر یا High را نیز کمی کاهش میدهند تا به گوش اسیب نرسد.

پس سعی کنید قبل از خرید هدفون همیشه با جستجوی Frequency Response هدفون مورد نظر اطلاعات لازم را به دست بیاورند پس از تهیه هدفون مناسب باید یک کار ضروری دیگر انجام داد و آن هم اینست زیاد گوش دادن اهنگ های حرفه ای موفق در هدفون خصوصا آهنگ هایی که سبکشان به سبک مورد نظر شما نزدیک است.با کمک این کار دیگر متوجه میشوید که چه فرکانسی در کار خودتان زیاد است و چه چیزی در میکس شما کم است. پس سعی کنید آهنگ های حرفه ای و درست و حسابی را در هدفونتان زیاد گوش کنید.

تفاوت های گوش دادن یک آهنگ در مانیتورینگ و هدفون:
وقتی در یک مانیتورینگ موسیقی می شنوید صدابه دو گوش میرسد تفاوت های صدا در دو گوش آنالیز میشود و برداشتی مستقیم از صدا داریم اما در هدفون گویی صدا از داخل سر شما شنیده میشود و بعضی وقایع بیش از حد بزرگ نمایی میشود مثلا Paning ها پهن تر و برجسته تر و ریورب و دیلی ها عمیق تر و بیشتر شنیده می شود.

در مانیتورینگ موسیقی که پخش می شود صدا دارای یک ambience است و تحت تاثیر محیط شما است اما وقتی در هدفون به کار گوش میدهید این فاکتور را ندارید و صدا به صورت مستقیم و بدون برخورد به جایی (یعنی در و دیوار و وسایل) به گوش شما میرسد و خالی از Room Reverb است.

Crossfeed چیست؟
هنگامی که شما رو به روی یک جفت مانیتورینگ حرفه ای نشسته اید و به یک اهنگ گوش میدهید گوش سمت راست شما بیشترین میزان صدا را از مانیتورینگ سمت راست می شنود اما صدای مانیتور سمت چپ نیز با Level کمتر و مقدار کمی تاخیر به گوش سمت راست شما میرسد و برعکس این پدیده را Crossfeed می گویند.

حالا وقتی که شما همان موسیقی را در هدفون گوش میدهید صدا به صورت مستقیم از گوشی سمت چپ وارد گوش سمت چپ و ازگوشی سمت راست واردگوش سمت راست می شود .هیچ کدام از دو گوش صدای یک دیگر را نمی شنود و دیگر اثری از تاخیر و دریافت صدای مانیتور سمت راست در گوش سمت چپ و بر عکس نیست.حالا برای حل این مشکل چه باید کرد؟آیا راه حلی وجود دارد؟پاسخ مثبت است اما میزان حل این مشکل بستگی به سلیقه شما دارد.
ما می توانیم Crossfeed را به صورت دستی و با استفاده از Pan,Delay,وکمی EQ شبیه سازی کنیم اما این تمام داستان و راه حل ذکر شده نیست وقتی صدایی در مانیتورینگ های شما پخش می شود این صدا ۱۰۰ درصد به اکوستیک اتاق شما بستگی دارد که می تواند مقدار هارمونیک های صدای شما را تغییر بدهد که این مساله را نمی توان به صورت دستی شبیه سازی کرد .چند کمپانی هاو توسعه دهنده های فعال در زمینه موسیقی نرم افزارها و سخت افزارهایی ساخته اند که این کار را برای ما انجام میدهد بعضی از این ابزار به ما توانایی تنظیم فاصله شنونده و اسپیکر، تنظیم فاصله دو اسپیکر ،شبیه سازی اتاق و… را به ما میدهند.
در اینجا به معرفی ۳ نرم افزار VST میپردازم

Redline Monitor
TB isone
Ircam HEar

در هر صورت یک توصیه مهم برای استفاده از هدفون
سعی کنید اگر از هدفون و VST های ذکر شده برای میکس و مسترینگ پروژه خود استفاده میکنید حتما کار خودتان را در یک مانیتورینگ یا اسپیکر نیز بررسی کنید و ۱۰۰ در صد به این ابزار اعتماد نکنید .
هدفون وسیله مناسبی برای میکس و مسترینگ در زمانی است که واقعا نمی توانید از اسپیکر مانیتورینگ خود استفاده کنید حالا به هر دلیلی.
هدفون یک وسیله مهم است در جایی که از ان در کنار اسپیکر مانیتورینگ خود استفاده کنید و هر جایی دچار تردید شد موسیقی خود را در هدفون گوش کنید تا اگر در آن جا هم خوب بود خیالتان راحت تر شود.
ابزار ذکر شده به شما کمک می کنند تا بتوانید بهترین خروجی را از کمترین ابزار خود بگیرید اما این مساله به این معنا نیست که اگر از ان ها استفاده کنید دیگر همه چیز دارید.

حتی اگر بهترین ها را داشته باشید سلیقه و خلاقیت شماست که خروجی نهایی است.
مقاله از دوست عزیزمان دامون آرمانی نژاد – دانشجوی کارشناسی رشته موسیقی نوازندگی ساز جهانی و مدرس دوره های موسیقی است.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
وب 0291 را برای شما دوستان ساختم که از مطالب خوبش استفاده کنید
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    نظر شما در درباره ی فعالیت وب سایت ما چیست ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 103
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 73
  • آی پی دیروز : 92
  • بازدید امروز : 257
  • باردید دیروز : 368
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,720
  • بازدید ماه : 4,518
  • بازدید سال : 34,925
  • بازدید کلی : 656,225